Губернатор Херсонщини анонсував головні інвестиційні події року

6 лет назад 0

Андрій Гордєєв відзвітував перед громадою.

Останні роки на Херсонщині прослідковується позитивна динаміка росту кількості вкладених інвестицій.

Так, у 2017 році більше ніж на 50% збільшилась кількість іноземних інвестицій.

Розвиток інвестиційної діяльності Херсонщини є одним з пріоритетних напрямків економіки регіону. Протягом 2017 року інвестиційні процеси в регіоні демонструють суттєву позитивну динаміку. Обсяг капітальних інвестицій за попередніми даними становив 6931 млн грн, що на 59,1% більше ніж за 2016 рік. За підсумками 2017 року загальний обсяг надходження прямих іноземних інвестицій в область склав 216,9 млн дол США, — відзвітував Херсонщині голова ОДА Андрій Гордєєв.

З метою стимулювання зовнішньої торгівлі та залучення іноземних інвестицій обласною державною адміністрацією у 2017 році організовано та проведено низку заходів. Також представники обласної державної адміністрації прийняли участь у міжнародних бізнес-форумах, семінарах, заходах інвестиційного спрямування, а також у організаціях бізнес-місій області до партнерських регіонів та компаній і навпаки.

Для покращення показників інвестицій, цього року відбудеться вперше в області форум «АГРОПОРТ-2018», який охопить весь потенціал агропромислового комплексу південного регіону.

26-28 липня на території Міжнародного аеропорту «Херсон» відбудеться масштабний захід з підтримки фермерства та сільгоспвиробників України і Східної Європи.

У 2017 році відбувся ювілейний Х Міжнародний інвестиційний форум «Таврійські горизонти: співпраця, інвестиції, економічний розвиток», який традиційно став майданчиком для встановлення нових ділових контактів та започаткування нових інвестиційних проектів.

Так, укладені меморандуми  про співпрацю заклали старт для реалізації проектів  майже на 3 млрд євро до 2025 року.

Для залучення більшої кількості зацікавлених осіб для участі у щорічному інвестиційному форумі, цього року захід відбудеться у місті Київ.

Вже тривають обговорення щодо наповнення заходу яскравими інформаційними меседжами, інвестиційними проектами Херсонщини та унікальними пропозиціями.

Також для зручності та більшої привабливості області у  2017 році створено інвестиційний портал Херсонщини (https://investinkherson.gov.ua), на якому відображено інтерактивну карту вільних земельних ділянок, виробничих площ та інвестиційних проектів. У 2018 році продовжуватиметься робота в напрямку залучення нових інвестиційних ресурсів.

Автор: Лисенко Ірина, 

Управління інформаційної політики ХОДА

джерело