Херсонці задекларували понад 340 мільйонів

3 года назад 0

Нинішнього року мешканці Херсонщини подали до податкової служби області 10833 декларації про майновий стан і доходи та задекларували 340,2 млн. гривень доходів, отриманих у 2020 році. 

— Загальна кількість поданих декларацій у порівнянні з минулим роком збільшилася на 3360. У податкових деклараціях мешканці області самостійно визначили до сплати 19,7 мільйона гривень податкових зобов’язань, що на 6,2 мільйона перевищує показник минулого року. Зокрема, до бюджету надійде 17,4 мільйона гривень – податку на доходи фізичних осіб, приріст до минулого року складає 5,5 мільйона, та 2,3 мільйона гривень – військового збору, — повідомила «НД» Ірина Сальник, керівник прес-служби Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Найбільшу кількість декларацій – 7073 (65%) — заповнили херсонці, які отримали 54,2 млн. грн. доходів від реалізації вирощеної сільськогосподарської продукції. 

З початку року 422 херсонці скористалися правом на одержання податкової знижки за витрати, передбачені чинним податковим законодавством, із загальною сумою до повернення з бюджету – 1,4 млн. грн. 

Анатолій НІКОЛАЄВ.