Херсонська поліція ремонтує броньоване авто за 1,1 мільйона

2 дня назад 0

Херсонське управління Національної поліції України оприлюднило угоду на ремонт броньованого авто Toyota HILUX за 1,1 мільйона гривень. Про це повідомляє  із посиланням на закупівлю.
Закупівля відбувається коштом Державного бюджету та без тендерної процедури — прямим укладанням угоди. Це дозволяє Закон.
Виконати замовлення має ТОВ «База 100», зареєстроване у серпні 2021 року.
Одним із засновників підприємства є Савостін Євген Ігоревич — підполковник тоді ще міліції, який працював заступником начальника Відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків УМВС України в Херсонській області (призначений у 2010 році), а до того – начальником СБНОН Дніпровського РВ ХМУ УМВС України в Херсонській області. 

У рапорті начальника управління КОРД, який є одним із документів даної закупівлі, зазначено, що ремонту потребує одне авто поліції, яке постраждало через російський обстріл у Херсоні у 2023 році та потребує «поточного ремонту з деякими доробками» на суму понад 1,1 мільйона гривень.
До зазначеної суми входять 26 найменувань комплектуючих та 33 найменування видів послуг. Якщо проаналізувати специфікацію та всі найменування комплектуючих і послуг, можна дійти висновку, що броньоване авто дуже сильно пошкоджене і ремонт відбувається майже «з нуля»: заміни та ремонту потребують чи не всі складові авто. 
Якщо звернутись до цін офіційного дилера авто Toyota HILUX в Україні, то ціна нового авто складатиме від 1,5 до 2,4 мільйонів гривень. Тобто ремонт вартує суми, трохи меншої за нове авто. Відкритим залишається питання, чи буде авто, відремонтоване у колишніх колег, повноцінно працювати не гірше за нове.

Євгенія Вірлич