Клініку Козявкіна на Херсонщині планують включити до “Великого будівництва”

3 года назад 0

Добудувати її збирались ще в 2014 році.

Недобудовану міжнародну клініку відновного лікування професора Володимира Козявкіна на Арабатській Стрілці пропонують включити до національної програми “Велике будівництво”. Про це на спеціальній сесії всеукраїнського форуму “Україна 30. Інфраструктура” заявив т. в. о. голови Херсонської облдержадміністрації Сергій Козир.

“Це об’єкт лікувального напрямку – бальнеологічний курорт “Екомістечко”. Це стратегічний проєкт створення багатофункціонального реабілітаційного центру “InterMedicalEcoCity” на Арабатській Стрілці. Проєкт розпочатий, він вже має ступінь готовності близько 80%, зараз потрібно залучити інвесторів для того, щоб його реалізувати”, – сказав він.

Як зазначив Сергій Козир, реалізація проєкту можлива за умови його включення до програми “Велике будівництво” та пошуку інвесторів. Для завершення будівництва необхідно залучити близько $11,3 мільйонів.

Будівництво клініки професора Козявкіна на Арабатській Стрілці почалось в 2005 році. Відкрити комплекс планували влітку 2014 року. Проте через початок війни і вторгнення російських військових на територію Генічеського району навесні 2014 року будівництво зупинили, а всіх працівників відкликали з Арабатської Стрілки.

Пізніше з’явилась інформація про втрату бюджету Стрілківської сільради через не внесення змін щодо розміру орендної плати за земельну ділянку, яку використовувала міжнародна клініка відновного лікування. Про це свідчили результати комплексного аудиту використання земель державної та комунальної власності на території області, викладені у розпорядженні тодішнього голови ХОДА Юрія Гусєва від 13 листопада 2019 року.

Головна база клініки відновного лікування розташована у Трускавці Львівської області. Вона спеціалізується на реабілітації пацієнтів з різними неврологічними розладами, включаючи церебральний параліч, затримку моторного розвитку у дітей тощо. В основу реабілітації покладений метод Володимира Козявкіна.

Олег БАТУРІН.