На Херсонщині більша частина землі цієї весни буде не засіяна

1 год назад 0

На Херсонщині більша частина сільськогосподарських земель цієї весни не буде засіяна, але на присадибних ділянках люди вже ставлять теплиці та працюють.

Про це повідомив кореспондент Михайло Батрак.

«Територія Херсонщини замінована. Є міни, є нерозірвані снаряди, якими встелені сільськогосподарські поля, але попри це деякі фермери на свій страх і ризик виходять у поле. Були випадки, коли фермери підривались на мінах. Місцева влада застерігає не виходити в поле поки не буде складений акт про розмінування»,  — каже журналіст.

За його словами, до Херсонщини з Хорватії прийшли дві машини розмінування, вони працюють без водія і фермери сподіваються, що за місяць землі Херсонщини будуть розміновані.

«Хтось готується до посівної, а хтось вирішує зробити посівну кампанію озимих сортів, щоб цього року не займатись цим, бо небезпечно. Скоріш за все більша частина землі цієї весни буде незасіяна», — каже Батрак.

Також він додав, що розмінування іде за планом, а на присадибних ділянках люди вийшли в городи, ставлять теплиці й працюють.
Нагадаємо, що на деокупованій Херсонщині люди через потребу братися до обробки землі вчаться самотужки розміновувати поля. Попит на металошукачі росте.