На Херсонщині викрили директора НВК у розтраті бюджетних коштів у сумі понад півмільйона гривень

3 часа назад 0

Правопорушницею виявилася директор одного з Херсонських навчально-виховних комплексів. Влітку 2022 року вона безпідставно виплатила працівникам навчального закладу премії. Відтепер фігурантці може загрожувати вісім років ув’язнення.

Про це повідомила пресслужба поліції Херсонської області.

Як розповіла заступник начальника відділу поліції №2 (Корабельний) Херсонського районного управління поліції Юлія Скиба, у протиправних діях 67-річну керівницю однієї з херсонських НВК викрили працівники управління стратегічних розслідувань у Херсонській області. Так, під час проведення слідчо-розшукових заходів поліцейські встановили, що в липні 2022 року фігурантка, використовуючи свої службові повноваження та розуміючи незаконність своїх дій, видала наказ на безпідставне преміювання працівників навчального закладу.

Загалом премії незаконно були нараховані 23 співробітникам. Розмір премій коливався від 1000 до 60000 тисяч гривень. Проведеною відповідною експертизою доведено, що таким чином із місцевого бюджету було розтрачено 516060 гривень.

Слідчі кваліфікували протиправні дії фігурантки за ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України. Тобто – розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в умовах воєнного стану.

Враховуючи, що директор НВК є депутатом Центральної районної у м. Херсоні ради VIII скликання про підозру у вчиненні злочину їй повідомила обласна прокуратура. Наразі слідчі дії тривають. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.