На лівобережжі окупанти у сільському господарстві не розуміються

2 часа назад 0

«Фермери області завершують збирання врожаю і готуються до перших нічних заморозків , — написав у своєму телеграм-каналі голова окупаційного уряду Херсонщини Андрей Алексеенко. —  Наприкінці жовтня вони можливі у багатьох районах нашого регіону. Найголовніше — накрити томати, які ще залишаються на полях — вони погано переносять низькі температури» . Що ж, відкриємо очі випускнику Кубанського аграрного (!) університету — заморозки «погано переносять» абсолютно всі рослини!

Пожалівся неук і на поганий врожай. Написав, винні у тому мала кількість опадів і спека, а зовсім не підрив окупантами Каховської ГЕС. «Щоб підтримати наші господарства, влітку навіть вводили режим НС, — нагадав. — Завдяки йому фермерам, у тому числі, не довелось повертати частину держсубсидій через втрачену врожайність». Ага, тих субсидій, які вони не отримали! Деякі колаборанти, нагадаємо, навіть скаржились на це окупаційним інформагентством. Після того, щоправда, з інформаційного простору зникли.

Догосподарювались окупанти на лівобережжі до того, що навіть соняшникову олію збити там вже ніде. «Наразі найближче підприємство з переробки олійних культур знаходиться у Запоріжжі, але там роблять сиру олію, нерафіновану», — заявив окупаційному «Херсонскому агентству новостей» «депутат Херсонської обласної думи», «голова комітету з аграрної політики» Юрій Ковальов. І це при тому, що раніше окупанти заявляли, що принаймні два таких підприємства — у Скадовську і Нижніх Сірогозах — їм вдалось запустити.

Богдан СТРАЖАК,