Нафтогаз пропонує зафіксувати ціну газу на рік для своїх клієнтів

4 года назад 0

Нафтогаз через свою дочірню компанію ГК «Нафтогаз України» пропонує всім охочим підключити тариф на природний газ «Річний». Тариф можуть підключити або діючі клієнти компанії, або ті, хто стане клієнтом ГК «Нафтогаз України». Про це йдеться в повідомленні пресслужби компанії.

Основна перевага цього тарифу полягає у можливості отримати необхідний об’єм газу, який клієнт споживає впродовж року, без передплати. Цей тариф допоможу прогнозувати свої витрати на газ та не переплачувати за блакитне паливо при зростанні ринкових цін.
За умовами зазначеного тарифу, клієнту пропонується сплачувати за природний газ протягом 12 місяців за фіксованою щомісячною ціною. Наразі ціна становить 4,73 грн/куб.м з ПДВ та без вартості розподілу (доставки). Вартість доставки клієнти сплачуть своєму оператору ГРМ (облгазу).

В компанії зазначили, що у вересні ціна тарифу «Річний» буде переглянута, і на наступні 12 місяців ціна газу зафіксується за новим тарифом. Але для клієнтів, які придбали газ за серпневою ціною протягом року незмінна — 4,73 грн/куб.м. 

Перед переходом на тариф «Річний» для клієнта буде розрахований рекомендований річний об’ємспоживання газу- або на основі історичних даних за останні 12 місяців, або на основі споживацького профілю (тільки газова плита; газова плита і бойлер; котел та/або газова плита, бойлер).Якщо клієнт не використає розрахунковий об’єм газу за 12 місяців, гроші за невикористаний газ будуть повернуті на його абонентський рахунок. 

Зараз ГК «Нафтогаз України» пропонує своїм побутовим клієнтам два тарифи: «Річний» та «Місячний». За умовами останнього, ціна на газ змінюється кожного місяця та встановлюється до початку місяця споживання. Більш детальну інформацію про тарифну політику Нафтогазу можна дізнатися за телефоном 0-800-215-515.

Нагадаємо, що з 1 липня 2020 року побутові споживачі отримали можливість самостійно обирати постачальника природного газу. Для зміни постачальника необхідно направити новому постачальнику заяву-приєднання до умов договору поставки, та він забезпечить перехід клієнта. При цьому участі або окремого підтвердження з боку існуючого постачальника отримувати непотрібно. Поставка газу новим постачальником починається з дня реєстрації споживача в відповідному реєстрі.