Неможливе стало можливим: справедливість тарифу та щільність пасажиропотоку в Херсоні перевірять

6 лет назад 0

Управління транспорту Херсона перевіряє тариф на перевезення пасажирів

Члени робочої групи з аналізу пропозицій щодо оптимізації мережі міських маршрутів (затверджена розпорядженням міського голови № 39 від 31.01.2018) перевіряють тариф на перевезення пасажирів. Це відбувається із залученням відповідних фахівців – економістів та фінансистів. Робоча група розглянула та затвердила відповідні рекомендації, в яких докладно розписаний алгоритм здійснення розрахунків.  

Згідно рекомендаціям, розрахунок тарифів здійснюється відповідно до запланованих обсягів транспортної роботи, характерних для даного виду перевезень в місті, кількості перевезених пасажирів з використанням планових витрат, визначених з урахуванням вимог законодавства, на підставі галузевих норм, ставок податків і зборів. Розмір заробітної плати водіїв для розрахунків рекомендовано брати на рівні середньо-ринкової.  При плануванні витрат також враховувати прогнозований, на основі протяжності маршрутів, загальний місячний пробіг автомобільних транспортних засобів. До розрахунку тарифу рекомендовано включати плановий прибуток. Також в рекомендаціях виписані підходи для здійснення обстеження пасажиропотоку.

На основі цих рекомендацій свої розрахунки управлінню надають усі  перевізники. Інформацію від перевізників перевіряють та опрацьовують члени робочої групи. Для перевірки даних по обстеженню пасажиропотоку управління залучає жителів міста в рамках проекту «таємний пасажир».

«Головне завдання – провести розрахунки тарифу економічно обґрунтовано та  максимально прозоро. Адже це єдиний шлях, аби запобігти непорозуміння та напруги при обговоренні результатів прорахунків тарифу на перевезення. Є об’єктивні цифри, які можна перевірити. Тому ми перевіряємо усю інформацію та розрахунки, які отримуємо»,  — запевняє начальник Управління транспортної, дорожньої інфраструктури і зв’язку міськради Марина Віркун.  Також вона додає: «Усі охочі можуть детально ознайомитися із методичними рекомендаціями, по яких проводиться робота. Документ ми розповсюдили по всім регіональним ЗМІ, а також завантажили його на сторінку управління в фейсбуці».

Нагадаємо, що за результатами роботи групи планується:

1. Формування схеми організації дорожнього руху із зазначенням зупинок громадського транспорту та світлофорів;

2. Розробка рекомендацій для здійснення розрахунків тарифів з економічним обґрунтуванням;

3. Розробка пропозицій щодо оптимізованої мережі міських автобусних та тролейбусних маршрутів з урахуванням вимог законодавства;

4. Здійснення перевірки відповідності водіїв та транспортних засобів вимогам чинного законодавства у сфері пасажирських перевезень.