Несплачений штраф може зупинити процедуру купівлі землі

3 года назад 0

Земельну процедуру може зупинити один банальний несплачений штраф навіть розміром в 1 грн. Розповів співзасновник земельної агенції «Володар» Володимир Нагорний  в матеріалі «Ринок землі — два місяці від старту: земельні операції, ціна, оренда, спадкування, переважне право, 100 га в одні руки, інвентаризація, кредитування» на AgroPolit.com.

«Елементарний штраф за порушення правил дорожнього руху, виконавче провадження хоча б на 1 грн штрафу закриває можливість продати земельну ділянку. Аналогічно — і щодо купівлі землі. Це стосується і директорів підприємств: якщо ви у багатьох підприємствах є директором, то всі штрафи, які наїздили ваші працівники-водії, автоматично підтягуються до вас, і ви вже жодним чином не зможете купувати землю», — розповів експерт.

З його слів, аби зробити максимально комфортною роботу із земельними операціями, слід детально вивчити слабкі місця і виправити їх. 

«Робота нотаріусів — це ахіллесова п'ята сьогоднішнього ринку землі в Україні. Опрацювати одну угоду сьогодні можна за 5 годин. Чого лише варта перевірка всіх реєстрів у набувача земельного права», — зауважив Володимир Нагорний. 

Нагадаємо раніше експертка розповіла, кому вигідний ринок землі.