Нова нормативно-грошова оцінка занизить вартість землі — думка

2 года назад 0

Нова методика нормативно-грошової оцінки у декілька раз занизить вартість землі Укрзалізниці, підприємств, які пов’язані з користуванням надрами та споруди об’єктів енергетичних підприємств. Таку думку висловив член Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики, народний депутат України Вадим Івченко, інформує AgroPolit.com.

«В Укрзалізниці, яка, до речі давно вже не державне підприємство, а підприємство з корпоративним управлінням, це не тільки земля, на якій лежать шпали, це і земля під вокзалами, під ремонтними цехами, складськими та виробничими приміщеннями, офісними будівлями цієї компанії», — зауважив Вадим Івченко.

Він наголосив, що для компаній, які підпадають під знижені коефіцієнти, вигода очевидна — для них автоматично зменшується податок на землю. А для місцевих бюджетів — це величезний мінус у бюджетах.

«Хто вирішив що саме ці галузі сьогодні потребують підтримки «історія замовчує». Але чому повинні постраждати місцеві бюджети і чому не запроваджено жодних компенсаторів? Не кажучи вже про те, що методика була затверджена без погодження або навіть просто консультації з Асоціаціями місцевого самоврядування», — зазначив нардеп.