Підвищення тарифів на воду у Каховці відклали

3 года назад 0

Їх пропонують підняти на 13%.

Виконавчий комітет Каховської міськради вирішив відкласти підвищення тарифів на послуги комунального виробничого управління “Каховський водоканал”. Таке рішення прийнято на засіданні виконкому 13 липня.

Загалом тарифи на водопостачання та водовідведення пропонується підвищити з 29 до 32,78 грн/кубометр, або на 13%. Востаннє їх підвищували рік тому.

— Причини зростання: падіння обсягів споживання води, збільшення мінімальної зарплати і недоотримання обігових коштів. Люди стали активно встановлювати лічильники, через що почали економніше споживати воду. До того ж, зараз зупинений завод електрозварювального устаткування, не на повну потужність з весни і десь до вересня працює підприємство “Каргілл”. Водночас у нинішніх тарифах закладена середня зарплата працівників водоканалу в 11,1 тис. грн/міс, а ми хочемо її підняти до 13,7 тис. грн/міс. Нові тарифи є обґрунтованими, жодних зауважень вони ні в кого не викликали. Якщо ж виконком їх не затвердить, міськрада має виділяти нам кошти для компенсації різниці в тарифах, — сказав начальник водоканалу Володимир Ячменьов.

За словами першого заступника міського голови Руслана Романенка, у міськради виникли зауваження щодо структури діючих тарифів, на які керівництво водоканалу ніяк не відреагувало.

— Робоча група надала пропозиції оптимізувати штати водоканалу, підвищити енергоефективність, зменшити відсоток тарифа в частині інвестиційній складовій. Цей лист ми направили до нього ще 2 червня. Однак жодних результатів ми не отримали, тож ми ініціюємо проведення службової перевірки, — сказав він.

Володимир Ячменьов, у свою чергу, заявив, що жодного листа з міськради не отримував і що оптимізацію штатів там уже провели. А на заходи з енергоефективності, мовляв, потрібні чималі кошти.

Олег БАТУРІН.