Попри обіцяний високий врожай пшениці окупанти оголосили режим НС

1 месяц назад 0

— написала окупаційна «Надднепрянская правда». При цьому послалась на слова «губернатора» Володимира Сальдо.  «Багато господарств збирання хлібу вже завертають , — сказав колаборант пропагандистам. — Більше того, відповідно до проведених лабораторних аналізів, якість зерна нового врожаю доволі висока» . Також, як вже писав Newday.ua, псевдогубернатор пообіцяв валовий збір близько 1,2 млн. тонн.

Чи говорив Сальдо хоч коли-небудь правду? Ні! І цього разу не сказав. Не минуло і тижня з дня виходу окупаційної «НП», як «губернатор» підписав «указ» зі словами: « Постановляю: 1. Класифікувати обстановку, яка склалась у результаті небезпечних, агрометеорологічних явищ на території Херсонської області, яка спричинила пошкодження і часткову загибель посівів сільськогосподарських культур, як надзвичайну ситуацію регіонального характеру . «Ліквідувати» НС колаборант доручив окупаційному міністру АПК Херсонської області Саналу Адьяєву. Окупаційний телеканал «Таврия» відреагував блискавично: « Херсонські аграрії можуть розоритися через аномальну спеку».



«Така ситуація і в ДНР, і в ПНР, і в Ростовській області , — «заспокоїв» у пропагандистському відео аграріїв Санал Адьяєв. — Там всюди введений режим НС регіонального характеру». На 61 % від загальної площі засіяних полів жнива, за даними окупаційного каналу «Таврия», вже закінчились. «У порівнянні з минулим роком на 50 % знизилось збирання гороху і ріпаку, на 33 % ячменю, на 19 % пшениці» , — розповіли пропагандисти.

Насправді ж, розповідають жителі окупованого краю, ситуація ще катастрофічніша — на більшості полів зерно не встигло навіть налитись. Через неврожай, зокрема, пшениці на колись багату зерном Херсонщину заходять постачальники борошна з інших окупованих Росією регіонів.

Богдан СТРАЖАК,