Реконструкцію мосту в Таврійську планують завершити значно раніше

3 года назад 0

Вже восени його можуть відкрити для водіїв і пішоходів.

Завершити реконструкцію мосту через Північно-Кримський канал у Таврійську Каховського району планують не в кінці року, а значно раніше. Про це останнім часом багато говорять у Новій Каховці і самому Таврійську. Місцеві жителі навіть озвучують терміни: нібито відновити рух транспорту на цьому мосту можуть уже в кінці серпня, напередодні Дня Незалежності.

— Дійсно, ми плануємо завершити всі роботи. До осені. І ми, і підрядник зацікавлені в тому, щоб здати цей об’єкт достроково. До того ж, зараз усі роботи ведуться там з випереджанням графіку, — прокоментував начальник Служби автомобільних доріг у Херсонській області Микола Савченко.

— Нас цілком задовольняють темпи роботи будівельників. Вони працюють без вихідних, не прокурюючи жодної хвилини. Тож цілком можливо, що вони можуть здати об’єкт раніше строку, — доповнив міський голова Таврійська Микола Різак.

— Ми виконуємо роботи з випередженням графіку і цілком можемо здати міст раніше строку. Тягнути з цим ми не будемо, але неодмінно з дотриманням усіх технологій, — сказав керівник проєктів з будівництва мостів ТОВ “Шляхове будівництво “Альтком” Анатолій Нешта.

За його словами, гарантія на прольоти нової прогонової будови мосту буде 100 років. Зараз тут відбувається великовузлове збирання її металевих елементів. 

— Після завершення реконструкції міст відповідатиме сучасним навантаженням, а проїзд для автотранспорту та пропуск пішоходів буде безпечним та комфортним, зокрема, завдяки розширенню габариту проїзду до 9 м та ширини тротуару до 1,8 м, — додав Анатолій Нешта.

Нагадаємо, що міст через Північно-Кримський канал у Таврійську збудували в 1956 році. Його визнали аварійним ще в 1991 році. З 15 березня 2021 року його закрили на реконструкцію. Тендер на виконання робіт вартістю майже 92 млн грн виграло маріупольське ТОВ “Шляхове будівництво “Альтком”. 

Найбільші незручності перекриття мосту доставило жителям місцевих громад — Каховки, Таврійська і Нової Каховки. Щоб дістатись до місця призначення їм доводиться пішки проходити по тимчасовому мосту через канал і вже потім сідати в таксі або рейсовий автобус.

Водії ж автівок змушені об’їжджати розбитими дорогами через села Коробки і Цукури.

Олег БАТУРІН.