Росіяни кілька місяців затримують заробітну плату бюджетникам на лівобережжі Херсонщини

2 дня назад 0

Окупанти вирішили, що бюджетники, які погодились працювати на лівобережжі Херсонщини, не обов’язково за свою працю мають отримувати зарплату. Деякі державні установи не виплачують своїм працівникам гроші вже кілька місяців, або навіть піроку. Паралельно з цим,  щоб отримати хоча б якісь кошти, людям доводиться звертатись до російської прокуратури, що незаконно діє на окупованих територіях регіону. Та й втручання прокурорів допомагає вирішити проблему з виплатами не завжди.Про це повідомляють кореспонденти , посилаючись на власні джерела.

У місцевих прокремлівських ЗМІ перманентно виникають публікації, про те, що незаконно діє на лівобережжі  Херсонщини, допомагає отримати виплати бюджетникам. Наприклад, за повідомленнями пропагандистів з видання “Таврія”, 16 вересня було виплачено борги понад двом тисячам працівників фейкового “Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства”. За словами росіян, сума виплат склала  понад 26 млн рублів.

У коментарях під публікацією місцеві бюджетники одразу ж почали скаржитись на те, що вони потрапили в схожу ситуацію. Наприклад, є такі, що не бачили заробітної плати від початку літа 2024 року.Більш того, коментатори навіть заперечують інформацію росіян про виплату грошей через постанову прокуратури.
А дехто навіть пропонує місцевим пропагандистам не ганьбитись, та видалити брехливу публікацію про нібито ліквідацію заборгованості.
Тож, здається росіянам таки набридло годувати херсонських  колаборнатів та бюджетників, що погодились працювати на них. За інформацією самих росіян, рівень дотаційності Херсонської області складає 93-95%. Деефіцит бюджету окупованої ачстини області цьогоріч має скласти понад два мільярди рублів, тож, схоже не виплачуючи заробтну палату бюджеинкам, росіни намагають таким чином цю фінансову діру закрити.