Суд арештував солезавод у Геройському на ТОТ Херсонщини

2 месяца назад 0

Херсонський міський суд арештував ДП “Геройське дослідно-промислове підприємство” на ТОТ області.
Про це свідчить ухвала суду з судового реєстру.
Державне підприємство арештували в межах розслідування поліцією кримінального провадження щодо обставин його приватизації.
Кримінальне провадження розпочате у січні 2022 року за двома статтями – про “зловживання владою або службовим становищем” та “привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”.
Слідство вважає, що у липні – грудні 2021 року місцеві посадовці Фонду держмайна у змові з представниками компанії “Грин-груп” родини майбутніх депутатів-зрадників Ковальових незаконно відчужили “Геройське ДПП”.
Як стверджує слідство, внаслідок такого відчуження вартість підприємства була занижена з 45 мільйонів до 44 мільйонів 40 тисяч гривень. Таке зниження також унеможливлює конкуренцію в торгах, коли на них беруть участь пов’язані між собою фірми, як у випадку з “Геройським ДПП”.
Ціну занизили шляхом відмови переможців перших двох аукціонів. У переможця третього аукціону, ТОВ “Грин груп”, не було грошей на підприємство – для оплати була залучена поворотна фінансова допомога від компаній “Інвестальфа лтд” та “Інферно-трейд”.
Але у гарантійних листах не була вказана сума допомога, тому правоохоронці вважають “Грин-груп” підставною фірмою. А компанії, які давали їй гроші, такими, що можуть вимагати “Геройське ДПП” через суд.
Також поліція вважає пов’язаними між собою компанії “Грин-груп”, “ЛК-Агро”, “Вега-Х”, “Неонт ЛТД” і “Інвестальфа ЛТД”, які брали участь в аукціоні. Вони пов’язані через однакових людей у складі, використання однакових засобів зв`язку, електронної пошти та місця розташування.
Раніше повідомлялось про те, що законність приватизації солезаводу в Геройському також перевіряє Антимонопольний комітет України.