В Херсоні планують запровадати культуру сортування сміття

4 года назад 0

Кожен день Ігор Колихаєв та його команда «Нам тут жити!» зустрічається з колективами підприємств та установ, спілкується з херсонцями. Одне з актуальних питань від городян стосується чистоти у нашому місті. Ми хочемо жити в чистому місті, тому повинні відповідально ставитися до сміття, йдеться на офіційній сторінці у Фейсбуці Ігоря Колихаєва.
Ввести культуру сортування сміття – справа не одного року. І починати потрібно з обладнання міста сучасними контейнерами і роз’яснювальної роботи, щодо поводження зі сміттям. Поки городяни будуть вчитися цивілізованому поводженню зі сміттям, встановимо сортувальну лінію, що знизить кількість сміття, яке підлягає захороненню. Лінія сама себе окупить.
Проблема сміття багатогранна. Частково сміття на вулицях призвело до катастрофічного стану зливової каналізації. Місто після дощу пливе. Наша команда має рішення цієї проблеми: інвентаризація зливової каналізації і обстеження. Проблемні ділянки прочистити, почати ремонтувати та реконструювати. За кілька років можна навести порядок з цим. Стихійні звалища ми просто вивеземо, а на місцях несанкціонованого викиду сміття, де самі місцеві жителі складують гори сміття, введемо контроль і будемо штрафувати. Контроль – за муніципальними патрулями і поліцією.
Все це прописано у програмі розвитку Херсона кандидата на посаду міського голови Ігоря Колихаєва. 25 жовтня у вас є шанс проголосувати за чисте, безпечне та комфортне місто, і таким його зробить Ігор Колихаєв та команда «Нам тут жити!».