Вартість українських активів критично низька

2 года назад 0

Вартість майже будь-якого українського активу нині близька до нуля. Війна триває, і ми не розуміємо, скільки що може коштувати і як оцінювати. Навіть якщо фізично актив залишився, він не має оцінки. Про це в інтервю Forbes повідомив засновник та власник інвесткомпанії Concorde Capital Ігор Мазепа.

«Напевно, якісь бізнес-рішення треба було приймати ще восени 2021 року, коли зʼявилися сигнали від американської розвідки. Але був пік споживчого попиту, ринки зростали, всі бігли купувати й інвестувати. Крім того, чим більший бізнес, тим сильніша його інерція. А у Concorde багато інвестицій у великі проєкти», — зазначає Ігор Мазепа.

За його словами, зараз складно щось планувати довше, ніж на два-три тижні. І немає розуміння, яким буде подальший хід війни, і що де зруйнується.

«На щастя, у нас поки що нічого не зруйнували і не спалили. Операційні компанії, в які ми інвестуємо, недозароблять близько $50 млн. Якщо війна закінчиться, і наші обʼєкти залишаться фізично цілими, вони точно матимуть якусь вартість», — вважає Ігор Мазепа.

На його думку, найближчим часом буде затребуване все, що повʼязано з харчовою промисловістю. Загроза голоду в низці країн через війну Росії в Україні стимулює агроринки.