У жовтні було здійснено 306 земельних аукціонів через Prozorro.Продажі

2 года назад 0

В системі «Prozorro.Продажі» за жовтень у розрізі земельної реформи було здійснено 306 земельних аукціонів. Про це розповів міністр аграрної політки та продовольства Роман Лещенко.

«У жовтні в «Prozorro.Продажі» зареєстровано 306 аукціонів: 209 аукціонів — із оренди та 97 — із відчуження землі (землі не с/г призначення державної та комунальної власності). Оголошена вартість цих ділянок у системі – 155 млн грн. Їх загальна площа — 1400 га», — зазначив міністр.

За його словами, найактивніше хочуть здавати землю в оренду в Рівненській, Черкаській, Кіровоградській, Дніпропетровській та Івано-Франківській областях.

Серед лідерів із відчуження земельних ділянок на сьогодні — Львівщина, Закарпаття, Київщина, Одещина, Хмельниччина.

«Нарешті держава і територіальні громади (а за бажанням – і приватні особи) зможуть розпорядитися своєю власністю за дуже ефективною процедурою електронних торгів, яка дозволяє отримати власнику максимальну ціну», — додав Роман Лещенко.

Нагадаємо, з моменту запуску ринку землі в Україні середньозважена ціна 1 га земель для товарного с/г виробництва становить 34 172 грн. Середньозважена ціна за 1 га сільгоспземлі за жовтень склала 33 600 грн (-645 грн, 34 245 грн у вересні).

  • В Україні вартість сільськогосподарських земель визначатимуть по-новому
  • Ціна с/г землі почне рости з 2024 року — думка
  • Названо переваги інвестицій в землі сільгосппризначення