У організатора херсонського “конверту” вилучили майна на 9 мільйонів

7 лет назад 0

Днями, за вироком Херсонського міського суду організатора «конвертаційного центру», який з 2016 року перебував у міжнародному розшуку, визнано винним у скоєнні злочинів, передбачених ч.3 ст.27, ч.2 ст.205 КК України (фіктивне підприємництво), ч.5 ст.27, ч.3 ст.212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), ч.1 ст.209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) КК України та призначено остаточне покарання у виді позбавлення волі строком на 4 роки з конфіскацією майна із застосуванням положень ст. 75 КК України з іспитовим строком 2 роки, штрафу у розмірі                 340 000 грн. та позбавленням права займатися підприємницькою діяльністю строком на 2 роки.

Працівники оперативного управління Головного управління ДФС у Херсонській області завершили проведення оперативно-розшукових заходів із пошуку організатора злочинної групи з “конвертації” грошових коштів, незаконного формування податкового кредиту з ПДВ, валових витрат для підприємств реального сектору економіки та отримання незаконного доходу від зайняття фіктивним підприємництвом.

У лютому цього року кмітливого громадянина–організатора “конверту”, який переховувався у різних регіонах України та за кордоном, розшукали податкові міліціонери, які негайно повідомили про підозру і наклали арешт на майно на загальну суму 8,9 млн.грн. для погашення нанесених державі збитків. У лютому ж цього року порушене кримінальне провадження за ознаками ч.2 ст.205  КК України (фіктивне підприємництво), ч.3 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), ч.1 ст.209 КК України (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) з обвинувальним актом було направлено до суду для розгляду та прийняття рішення.

Цивільний позов в інтересах держави в особі Херсонської ОДПІ ГУ ДФС                             у Херсонській області у розмірі майже 9,7 млн. грн. задоволено у повному обсязі — повідомляє відомча прес-служба.

Прес-служба Головного управління  

ДФС у Херсонській області