За минулу добу через дії шахраїв жителі Херсонщини втратили понад 50 тисяч гривень

3 месяца назад 0

Двоє мешканців Херсона стали жертвами шахрайства за схемою «друг просить у борг».

Про це повідомила пресслужба поліції Херсонської області.

Заявники довірилися повідомленням у месенджерах від знайомої та колеги, які просили терміново позичити їм гроші на вказані рахунки. Не перевіривши інформацію, потерпілі перерахували зловмисникам від 8000 до 19000 гривень. Згодом дізналися, що сторінки знайомих «взламали» шахраї.

Правоохоронці вкотре наголошують: перш, ніж переказувати гроші, ретельно перевірте інформацію. Шахраї можуть представитися будь-ким.

Тож самі перетелефонуйте людині, яка просить гроші в борг, на знайомий вам номер або іншим родичам, колегам, аби переконатися, чи дійсно потрібна допомога.

До поліції звернувся 34-річний мешканець обласного центру, який на сайті оголошень замовив ноутбук та здійснив за нього передоплату в розмірі 23 тисяч гривень. Отримавши кошти, псевдопродавець так і не надіслав ноутбук, оголошення з сайту видалив і на зв'язок не виходить. 

При купівлі дороговартісних речей зустрічайтеся з продавцем особисто та наполягайте на огляді товару, щоб перевірити його справність.

Здійснюйте оплату лише після того, як переконаєтеся у наявності та якості товару.

Жертвою «банківського» шахрая стала мешканка Антонівки. Жінці зателефонував невідомий, представився працівником служби безпеки банку та попросив назвати останні чотири цифри картки для нібито перевірки. Потім на телефон потерпілої надійшов код, який вона назвала псевдопрацівнику. Через деякий час із рахунку заявниці зникли 2200 гривень.

За вказаними фактами слідчі розпочали провадження за ст. 190  "Шахрайство" Кримінального кодексу України.