За останню добу на Херсонщині шахраї ошукали громадян на понад 36000 гривень

3 часа назад 0

Жертвою «телефонних» шахраїв став житель Чорнобаївської громади. Чоловіку зателефонував невідомий та запропонував придбати дрова за прийнятною ціною. Заявник погодився на вигідні умови та переказав на рахунок псевдопродавця понад 11000 гривень. Після цього на зв’язок останній більше не виходив і дрова не відправив.

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Іншою жертвою зловмисників стала мешканка Херсонської громади. Жінка в соціальній мережі знайшла повідомлення про надання одноразової грошової допомоги від нібито державного банку. Для отримання грошей необхідно було лише перейти за вказаним посиланням і ввести дані своєї банківської картки з номером мобільного телефону. Після того, як заявниця це зробила, з її рахунку шахраї зняли понад 25000 гривень.

За усіма фактами поліція відкрила провадження за ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.

Правоохоронці вкотре наголошують: ніколи не перераховуйте гроші за товар наперед. Обирайте завжди післясплату, якщо не впевнені у надійності продавця. Адже шахраї можуть представитися будь-ким.

У жодному разі не переходите за невідомими посиланнями, не вводьте реквізити карток чи особисті дані. Шахраї можуть підробити офіційні сторінки та акаунти банків, тому витратьте кілька хвилин і самі перетелефонуйте на офіційний номер call-центру фінустанови, яка надає грошову допомогу. Про усі виплати дізнавайтеся лише з офіційних джерел.

Будьте пильні та завжди перевіряйте надану вам інформацію, не довіряйте незнайомим людям та сайтам. Однак якщо ви все ж стали жертвою шахраїв, негайно телефонуйте за номером 102 або звертайтеся до найближчого відділу поліції.