За тиждень Херсон може залишитися без троллейбусного сполучення

4 года назад 0

Херсон може залишитися без тролейбусного сполучення через борги Комунального підприємства Херсонелектротранс перед  Херсонобленерго.

ТОВ ХОЕК попередило тролейбусне депо про припинення електропостачання з 31 січня цього року, якщо борги не будуть погашені. Всього міське комунальне підприємство «Херсонелектротранс» станом на 20 січня заборгувало обласній енергетичній компанії за електрику понад 1,5 млн. гривень.

При цьому в ХОЕК заявили, що соціальні та інфраструктурні наслідки, пов'язані з припиненням електропостачання, а отже — невихідом тролейбусів на маршрути, повністю покладаються на керівництво МКП «Херсонелектротранс» .

Зазначимо, що проектом бюджета Херсона на 2020 рік на пропозицію громадських слухань, підтриману виконкомом Херсонської мьськради , "Херсонелектротрансу" змінено спосіб фінансування. А саме, замість компенсації за перевезених пільговиків  з нового року з міського бюджету мали б напряму фінансуватися заробітна плата підприємства та витрати на  електроенергію.

Проте оскільки до цих пір бюджет Херсона на вже поточний рік не прийнятий — фінансування з міської казни для тролейбусного підприємства немає зовсім. Тому перспектива відключення Херсонелектротрансу від електрики та припинення троллейбусного сполучення у місті з кінця січня є реальною.

Залишаєтся сподіватися, що на сьогоднішній сесії Херсонська місьрада в решті решт прийме бюджет, а фінансування на Херсонелектротранс встигне пройти до кінця січня.

Собкор