Екс-директора херсонського Департаменту ЖКГ підозрюють в службовій недбалості: подробиці

2 года назад 0

Правоохоронці повідомили про підозру екс-чиновнику Херсонської міськради. Мова йде про колишнього директора вже ліквідованого Департаменту житлово-комунального господарства Олексія Войтенко. 

Слідство встановило, що з березня по грудень 2019 року між Департаментом та однією з підрядних організацій були укладені кілька договорів про проведення ремонтних робіт електромереж внутрішньо дворового та зовнішнього освітлення низки будинків і вулиць Херсона. Кожен договір супроводжується підписанням акту виконаних робіт. Проте посадовець їх не перевіряв. А підрядник щоразу завищував вартість використаного електрообладнання, завдяки чому отримав із бюджету міста зайвих майже 200 тисяч гривень.

Екс-начальнику Департаменту повідомили про підозру у службовій недбалості. За це його можуть оштрафувати на суму від 4 250 до 8 500 грн, або призначити виправні роботи до двох років, або обмежити волю до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Журналістам “Newtime Херсон” сталі відомі деякі подробиці кримінального провадження. Іншим фігурантом справи є компанія ТОВ “Євробуд Альянс”, яка виконувала роботи з ремонту зовнішнього освітлення. Підрядник подавав в актах виконаних робіт недостовірні відомості щодо вартості діодних світильників. 

На час укладання договорів директором ТОВ “Євробуд Альянс” був Сергій Красиловський – людина з бізнес-орбіти скандально відомої екс-чиновниці міськради Наталії Молнар та чинного депутата від “Слуги народу” Сергія Харченко. Їх пов’язують декілька компаній, де Красиловський є директором. 

Варто зазначити, що Сергій Красиловський в цьому кримінальному провадженні також отримав підозру. Йому було декілька разів обрано запобіжних захід у вигляді нічного домашнього арешту. Наразі ж слідство триває.