12 років ув’язнення з конфіскацією майна – засуджено адвоката, який під час окупації Херсона працював на ворога та захопив підприємство

2 месяца назад 0

За підтримання публічного обвинувачення прокурорів Херсонської обласної прокуратури визнано винним адвоката у колабораціонізмі та пособництві державі-агресору (ч. 5 ст. 111-1, ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Про це звітує пресслужба Херсонської обласної прокуратури.

Вироком суду йому призначено покарання – 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також йому заборонено обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування та займатися діяльністю, пов’язаною з наданням публічних послуг строком на 15 років.
 
Прокурором доведено, що у липні 2022 року засуджений добровільно пішов на співпрацю з ворогом. Він обійняв посаду так званого «начальника отдела правового обеспечения» у незаконно створеному органі — «Фонд имущества Херсонской области». 
 
На займаній посаді чоловік організовував роботу підрозділу, здійснював формування реєстру майна.
 
Окрім того, заручившись підтримкою військових рф він незаконно захопив місцеве підприємство. На посаді так званого «керівника», він здійснював добір кадрів, сприяв відновленню виробництва продукції, контролював її торгівлю та збирав прибуток.
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалося УСБ України в Херсонській області.