Аномальні тумани блокують рух літаків в Херсоні

6 лет назад 0

Однією з прикмет аномального потепління в Херсоні виявився не тільки той факт, що розпускаються квіти, а й незвичні для зими тумани.

На території аеропорту, зокрема, 4 та 3 січня туман виявився настільки густим, що видимість становила не більше півсотні метрів. Через це довелося скасувати два регулярних авіарейси на Стамбул, і стільки ж — на Київ, говорить директор комунального підприємства «Херсонські авіалінії» Віталій Кучерук. Пасажирам довелося вибирати — або летіти через Одесу, або відкладати переліт з Херсону на наступний день.

Ця історія є наочним підтвердженням того, що міжнародний аеропорт Херсон гостро потребує світлосигнальної системи високої потужності — з «ланцюжком» вогнів, які були б надійним оріентіром для пілотів, які піднімаються в повітря і спускаються з небес на землю. І поки таку систему не набули і не змонтували, рейси в умовах поганої видимості будуть скасовувати або переносити. А сам аеропорт — втрачає через це оплату за їх обслуговування, яку можна було б вкласти в розвиток підприємства.