Армія рф масовано атакувала Херсонщину безпілотниками, артилерією та РСЗВ

1 месяц назад 0

Війська рф вчергове обстріляли правобережжя Херсонської області з реактивних систем залпового вогню, артилерії, мінометів, БпЛА різних типів. 

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Від ворожих атак потерпали Херсон, Антонівка, Садове, Понятівка, Білозерка, Придніпровське, Берислав, Брускинське, Любимівка, Михайлівка, Бургунка, Новоолександрівка та Дудчани.

У населених пунктах пошкоджень зазнали 39 об’єктів: 24 приватні та вісім багатоквартирних будинків, медичний заклад, адміністративна будівля, чотири автомобілі та господарська споруда.

З дрона росіяни скинули вибухівку на Садове, постраждав 72-річний чоловік, у нього мінно-вибухова і черепно-мозкова травми, контузія та уламкове поранення передпліччя. Також по селу гатили з міномета, що призвело до займання двох будинків.

У Михайлівці, Понятівці, Садовому та Новоолександрівці артилерійськими обстрілами пошкоджено вісім житлових будинків.

Дроном типу «FPV» росіяни вдарили по п’ятиповерховому будинку в Бериславі, який був неодноразово пошкоджений внаслідок попередніх обстрілів.

FPV-дронами били і по Любимівці, зафіксовано влучання на території сільськогосподарського об’єкта та церкви.Минулої доби ворожі війська масовано атакували Херсон та передмістя, найбільше потерпала східна частина міста — Дніпровський район, житлові квартали якого розташовані уздовж берегової лінії. Прицільні удари призвели до жертв та постраждалих, руйнувань будівель із подальшим горінням. Осередки пожеж ліквідували рятувальники.

З самого ранку російські війська з міномета обстріляли передмістя Херсона – Антонівку. Смертельні поранення отримав 51-річний чоловік та постраждав 55-річний місцевий житель, у нього мінно-вибухова травма й контузія.

Вдень удари продовжилися, цього разу противник скидав на житлові квартали Антонівки боєприпаси із БпЛА. В результаті вибуху 73-річна жінка отримала мінно-вибухову травму та відкритий перелом ноги, пошкоджено приватний будинок і цивільний автомобіль. Також росіяни скинули вибухівку з дрона на автівку, якою розвозили гуманітарну допомогу жителям селища. 65-річний водій отримав мінно-вибухову травму, контузію та уламкові поранення різних частин тіла.Ввечері селище пережило чергову атаку, через скидання вибухівки з дрона постраждало подружжя. У 58-річного чоловіка та його 54-річної дружини вибухові травми й уламкові поранення. Зафіксовано пошкодження двох автомобілів і двох приватних будинків.

Зранку із артилерії ворог обстріляв мікрорайон «Шуменський» у Корабельному районі, снарядами пошкоджено шість багатоповерхівок. Під час атаки сталися влучання у квартири, де знищено балкони, вікна, пошкоджено дахи та фасади. Постраждалих немає, але люди були сильно налякані та у стресовому стані.

Вдень ворог відкрив вогонь із реактивних систем залпового вогню по центру Херсона. Значні пошкодження отримали адміністративна будівля, медичний заклад, приватний та два багатоквартирні будинки. Постраждав 85-річний чоловік, у нього вибухова травма та уламкове поранення грудної клітини.Артилерійськими обстрілами пошкоджено два приватні будинки у Корабельному районі та вісім житлових будинків у прибережній зоні Дніпровського району.

Цієї ночі в результаті падіння уламків збитих БпЛА типу «Shahed» виникла пожежа на території міського комунального підприємства, вогнем знищено 15 одиниць транспорту та пошкоджено ще п’ять. Також пошкоджено автомийку в Центральному районі Херсона. Наслідки атаки уточнюються.

На місцях російських атак працювали всі профільні служби.

За минулу добу поліція відреагувала на 358 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 19 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.