Брав участь в організації та проведенні псевдореферендуму на Херсонщині — повідомлено про підозру місцевому жителю

4 месяца назад 0

За процесуального керівництва Херсонської обласної та Олешківської окружної прокуратур жителю регіону заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України). 

Про це повідомила пресслужба Олешківської окружної прокуратури.

За даними слідства, 54-річний підозрюваний у серпні 2022 року погодився на пропозицію окупаційної влади та обійняв посаду так званого «заступника голови» однієї з «дільничних виборчих комісій», що діяла на території села Микільське Херсонського району та готувала проведення псевдореферендуму.
 
Чоловік публічно агітував жителів населеного пункту голосувати за приєднання Херсонщини до складу рф. Пропонував ставити «правильні» позначки у бюлетені та погрожував тим, хто відмовлявся віддати свій голос. А також на власному автомобілі розвозив бюлетені для голосування, за що отримував винагороду у російських рублях. Допомагав іншим членам «двк» в організаційних питаннях. 

Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.