Через псевдопосередників у працевлаштуванні за кордоном жителі Херсонщини втратили гроші

4 года назад 0

За останні кілька днів бажання влаштуватися на роботу за кордоном для двох жителів міста Херсона та мешканця Нової Каховки обернулося втратою грошей, нервів та часу.

Псевдопосередникам у працевлаштуванні в Польщі та на суднах потерпілі віддали загалом понад 12 тисяч гривень. Роботу їм не знайшли, документи не оформили і гроші не повернули.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Херсонської області.

Усі заявники знаходили оголошення в мережі Інтернет про надання допомоги у працевлаштуванні за кордоном. А саме, посередницькі послуги у підборі вакансій різноробочих на суднах для моряків та на будівництві. Моряки і будівельники віддавали посередникам від 2-х до 5-ти тисяч гривень, які перераховували через термінали. У найкоротші терміни шахраї обіцяли підшукати роботу та швидко оформити різні документи. Після отримання коштів всі посередники перестали виходити на зв'язок.

Шановні громадяни! Перед тим, як віддавати гроші посередникам за працевлаштування або оформлення документів, перевірте всю інформацію про них, знайдіть відгуки на форумах. Краще самостійно заповнюйте анкети та надсилайте документи в компанію роботодавця. Ні в якому разі не робіть передоплату на підставі лише усних обіцянок знайти вам вакансію та оформити документи.