До 15 років ув’язнення засудили жителя Херсонщини, який збирав дані про знаходження військових об’єктів на Закарпатті

3 месяца назад 0

До 15 років ув'язнення заочно засудили жителя Херсонщини, який, за даними слідства, збирав дані про знаходження військових об'єктів на території Закарпатської області.
Про це Суспільному повідомила речниця СБУ в Закарпатській області Ванда Мільо.

За її словами, чоловік "вербував" українських громадян для збору інформації про місця розташування військових об’єктів та напрямки переміщення військової техніки на території Закарпатської області.

"Житель села Дніпряни Херсонської області після окупації Горностаївки вступив у співпрацю з російськими військовими й погодився стати "головою Горностаївської територіальної громади". На цій посаді він забезпечував становлення та зміцнення окупаційної влади РФ шляхом недопущення контролю української влади на території Херсонщини" , — розповіла речниця.
Чоловік також пропонував українським громадянам безперешкодний виїзд із тимчасово окупованої території в обмін на виконання ними завдань для ФСБ. Передусім його цікавили місця перебування військових об’єктів, напрямки переміщення військової техніки та інформація про суспільно-політичні настрої, додала Ванда Мільо.

Жителя Херсонщини визнали винним у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Його засудили до 15 років позбавлення волі. Судовий розгляд відбувався за відсутності засудженого. Вирок набрав законної сили.