До завершення місячника добровільної здачі зброї залишився тиждень

5 лет назад 0

Протягом квітня поліція Херсонщини проводить місячник добровільної здачі зброї. В цей період громадяни мають змогу уникнути кримінальної відповідальності за незаконне зберігання зброї, боєприпасів або вибухових речовин, у разі добровільної здачі їх до поліції. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Впродовж трьох тижнів проведення заходів мешканці області добровільно здали до поліції 285 гладкоствольних мисливських рушниць, 14 нарізних мисливських рушниць і 3 – армійського зразка, 29 газових пістолетів та 15 пристроїв для відстрілювання патронів травматичної дії, 22 одиниці холодної зброї та 4 самопали, понад 600 набоїв до зброї армійських зразків і майже 1300 мисливських патронів. Також громадяни здали 31 боєприпас часів Другої світової війни.

За словами начальника відділу контролю за обігом зброї обласного главку поліції В’ячеслава Лиховида, також впродовж місячника жителі Херсонської області можуть звертатись до підрозділів поліції за місцем мешкання за допомогою в легалізації незареєстрованої мисливської зброї.