Гауляйтер Каховки Павло Філіпчук заявив, що над «округом» літають F-16

1 месяц назад 0

Гауляйтер окупованої Каховки на Херсонщині Павло Філіпчук заявив, що над містом літають американські літаки F-16.

Відео із зверненням Філіпчука до жителів “муніципального округу”  в телеграм-каналі.

Що відомо? “Уважаемые каховчане, земляки. Со вчерашнего дня над нашим округом летают F-16. Это делается для того, чтобы посеять панику, подавить нашу веру в победу", — заявив колаборант.

Як повідомлялося в ЗМІ, 4 серпня офіс президента  Володимира Зеленського оприлюднив перші фото і відеопідтвердження перебування в Україні західних винищувачів F-16. Враховуючи величезну кількість варіації озброєння і техніки, які може нести цей літак, світлини відразу потрапили на дослідження до військових експертів і OSINT-аналітиків.Презентацію літаків поєднали з урочистостями до Дня Повітряних сил України. Оголошуючи про прибуття F-16 президент Зеленський наголосив, що це – "новий етап у розвитку" вітчизняних ПС.

У Москві бояться використання винищувачів F-16 під час операції у Курській області, попри заяви Кремля про контроль над регіоном.

Що було раніше? Павло Філіпчук у своєму телеграм-каналі розповів, про гасіння пожежі одного з приватних будинків

"Пообщался я с хозяйкой дома. Женщина была, мягко говоря, удивлена. С её слов, бригада пожарных, приехавших на возгорание, состояла из двух человек. Приехали без воды. Воду просили у хозяев. Тушили долго, медленно и вяло, да так и уехали не потушив. С тлением боролись хозяева и их соседи еще целых полночи”.

Також гауляйтер поспілкувався з пожежниками. Вони виклали свою версію події.

“Мы не могли приехать на пожарной машине в связи с угрозой обстрелов БПЛА. Пожарный гидрант был далеко, подключиться к нему не смогли”.

Словом, “керівник” міста переконався, що одне із джерел інформації його явно дезінформує.