Херсон затягнуло димом — горить муловий майданчик каналізаційних очисних споруд

1 месяц назад 0

Херсон затягнуло димом — горить муловий майданчик каналізаційних очисних споруд, куди загарбники влучили минулого тижня.
Про це уповідомляє Херсонська міська військова адміністрація, передає .

«Зранку Херсон знову зранку затягнуло димом. Нагадуємо: горить муловий майданчик каналізаційних очисних споруд Херсонського водоканалу, у який росіяни влучили минулого тижня», ​ — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час спеки мулові торфи дуже важко погасити. Наразі змінився напрямок вітру — і дим повернув на місто.

«У мирний час така пожежа легко би загасилася каналізаційними стічними водами. Проте через малу кількість людей, які залишилися проживати в Херсоні, використаних вод для цього у міських каналізаційних мережах недостатньо», — пояснили в МВА. І запевнили, що наразі ведуться всі необхідні робити, аби побороти полум’я на муловому майданчику.

«Працівники Херсонського водоканалу та рятувальники працюють над розв'язання цієї проблеми, ризикуючи життям. Оскільки території, де палає, до кінця не розміновані», — наголосили у військадміністрації.
Як повідомлялося, у Херсоні через пожежу, спричинену російським обстрілом 10 серпня, зростав рівень забрудненості повітря — концентрації оксиду вуглецю були вище норми.

Фото ілюстративне