Херсонська обласна прокуратура вимагає стягнути з підприємця в дохід держави понад 7 млн грн через спотворені торги

4 дня назад 0

Прокурори Херсонської обласної прокуратури звернулися до Господарського суду Одеської області з позовом про визнання недійсним договору щодо надання послуг та стягнути кошти в дохід держави.

Про це повідомила пресслужба Херсонської обласної прокуратури.

Прокуратурою встановлено, що результатами процедури закупівлі, яку проведено ще до повномасштабного вторгнення, між комунальним підприємством та комерційною структурою- переможцем укладено договір про закупівлю послуг з очищення печей і димарів, технічного обслуговування димовентиляційних каналів. Вартість наданих послуг становила понад 7,7 млн грн. 
 
Проте, переможець із метою отримання найбільш вигідних для себе умов під час тендеру діяв не самостійно, а у «взаємодії» з іншим його учасником. «Конкуренти» синхронно діяли у часі, завантажували файли з однієї ІР-адреси тощо. Виявлені прокуратурою порушення чинного законодавства також підтверджені територіальним підрозділом Антимонопольного комітету України та зафіксовані у відповідних рішеннях.
 
Такі антиконкурентні дії, зрештою, спотворили результати торгів. Це призвело до укладення договору, який завідомо суперечить інтересам держави і суспільства. 
 
У зв'язку із виявленими порушеннями прокуратура звернулася до суду аби визнати укладений договір недійсним та застосувати правові наслідки недійсності правочину – стягнути в дохід держави гроші, отримані недобросовісним переможцем.
 
Наразі судом відкрито провадження у справі, судовий розгляд триває.