Херсонські крадії могли б працювати разом: в одного «труби горять», в іншого — зникають

6 лет назад 0

Крадіжка чужого як спосіб примножити чи заощадити власне набуває на Херсонщині вибагливих форм.

За повідомленнм Головуправління Національної поліції області, у Херсоні вчора затримали 21-річного хлопця, який викрадав елітний алкоголь. Протягом трьох днів молодик виніс із супермаркету віскі, лікер та дві пляшки коньяку на загальну суму понад 3000 гривень — губа не дура!

Може, виніс би й більше, та охоронець, переглядаючи записи камери відеоспостереження, помітив, що на кассу любитель елітних напоїв ніс пляшки не в руках, а в рукаві. А ввечері, побачив того саме чоловіка за розпиванням того саме коньяку. Далі — виклик поліції, перевірка по чеках та по базі магазину і — невтішний висновок для любителя міцного та смачного.
Як пояснив затриманий, причина такого вчинку — цікавість, бажання продегустувати відомі алкогольні бренди.

— Поліцейські попередньо встановили, що 21-річний раніше судимий херсонець хотів спробувати елітний алкоголь, тому викрадав його із магазину. За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.185 Кримінального кодексу України «Крадіжка». Йому може загрожувати позбавлення волі на строк до трьох років.

Ще в одного зловмисника труби горыли не в переносному, а в прямому сенсі —  мешканець Олешківського району вирішив, що в полях триває гаряча акція "викради трубу, здай на метал і буде тобі щастя". До місцевого відділення поліції надійшла заява від фермера, з землі якого зникло 20 сталевих труб поливу загальною довжиною понад 30 м — збитки чималі. Поліція зайнялася розслідванням і швидко встановила особу зловмисника. Ним виявився 30-річний раніше судимий місцевий житель.
Він уже пояснив, куди протягом лютого вивозив з поля труби й уже поліцейські вилучили частину викраденого.

На рахунку зловмисника 10 фактів крадіжок. Відкриті кримінальні провадження за ч.2 ст.185 Кримінального кодексу України «Крадіжка» (карається арештом на строк від трьох до шести місяців або обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк), — пояснюють в ГУ НП.

Відділ комунікації поліції Херсонської області