Херсонські поліцейські, через яких людина випала з третього поверху можуть бути звільнені

6 лет назад 0

Про це сказали журналістам під час зустрічі в управлінні Патрульної поліції. Звісно, якщо їхня провина буде доведена.

Динамічний розвиток взаємин містяни-правоохоронці змусив сьогодні зібратися активістів, журналістів та керівництво Управління патрульної поліції міста й обговорити ряд резонансних подій, у яких люди в погонах, на думку громалськості,  показали себе не найкращим чином. І першим розглядався випадок у багатоповерхівці на Кольцова, де після бійки випав з третього поверху херсонець.

читайте: Cотрудников херсонской полиции обвинили в применении силы к гостям, 
соседям и разнимавшим драку сослуживцам

Керівництво патрульної поліції запевнило журналістів, що в ситуаці розберуться як належить, і що винні понесуть справедливе покарання. "Відмазувати", замовчувати чи "домовлятися" ніхто не буде, — сказав начальник управління ПП Максим Єрмаков.
Звернув він увагу присутніх на такий важливий нюанс: якщо провина поліцейських буде доведена — вони відповідатимуть як цивільні, оскільки у момент бійки та подальших подій були не на службі.
У будь-якому разі, вони понесуть дисциплінарне покарання, можливо аж до звільнення зі служби за неналежну поведінку, яка суперечить самій сутності поліцейської роботи.
Що ж, херсонці чекатимуть.Щодо інших випадків, у яких правоохоронцям закидали перевищення повноважень — відео, продемонстроване під час зустрічі показали: не все так однозначно. Поведінка поліцейських не здалася неетичною, на відміну від коментарів, яку дозволили собі містяни та особливо депутати  у соцмережах.

Утім, попереду детальний аналіз кожної події. То крапки ставити рано.

джерело