Інтернет-шахраї продовжують обманювати жителів Херсонщини

5 лет назад 0

Упродовж минулої доби інтернет-шахраї ошукали трьох жителів Херсонщини на 35000 гривень. Усі жертви намагалися придбати товари через мережу інтернет та лишилися без грошей.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Так, в «Єдиний центр 102» поліції Херсонщини звернувся 27-річний підприємець. Чоловік розповів, що хотів придбати ємності під напої. Знайшов вигідне оголошення та перерахував на банківську картку продавця 22000 гривень. Після чого останній перестав виходити на зв’язок. Свій товар чоловік так і не отримав.

Також жертвою шахраїв став 30-річний житель одного з селищ Каховського району. Чоловік розповів, що на відомому сайті знайшов оголошення про продаж мобільного телефону. Ціна була привабливою і чоловік без вагань  перерахував продавцю 7000 гривень.

Ще однією жертвою шахраїв став житель Каланчацького району. Чоловік хотів придбати через інтернет мопед. Домовився з продавцем та перерахував на його банківську картку завдаток у сумі 6000 гривень. Але власником мопеду він так і не став.

Наразі за усіма фактами відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». Працівники поліції вживають заходи щодо встановлення осіб, причетних до скоєння даних злочинів.

Шановні громадяни! Поліція вкотре нагадує: щоб уберегтися від інтернет-шахраїв, варто оплачувати покупки лише після їх отримання та перевірки якості товару.