Катівню у сільській хаті виявили на Херсонщині

3 года назад 0

Знущаючись над близькими заради власної втіхи чи тішачи своє відчуття зверхності, домашні бузувіри на Херсонщині нерідко почуваються безкарними. Адже покарання за насильство у родині у нас м’які, і далеко не завжди відповідають характеру цих знущань. От і чотири рази судимий за крадіжки мешканець села Чорнобаївка під Херсоном після чергової «відсидки» повернувся до матері, перетворивши на пекло не тільки її життя, а й життя подруги, котра ділила з ними житло.

За рахунок жінок бузувір гуляв та пиячив, а заради розваги всіляко їх ображав та погрожував. За такі вихватки його тричі притягували до адміністративної відповідальності, але символічні штрафи чи кількадесять годин громадських робіт хатнього тирана змінити поведінку не спонукали. Він після цього лише геть знавіснів: якщо над матір’ю знущався словесно, то для співмешканки спільна оселя перетворилася на справжню тюрму у поєднанні з камерою для тортур.

Побоюючись, що цивільна дружина від нього втече, сімейний диктатор зачиняв її вдома у самій лише сорочці. Й у хмільному шаленстві тижнями немилосердно лупцював усім, що тільки потрапило під руку – від стільця до комп’ютерної клавіатури чи вентилятора. Але й цим не обмежувався: колов металевим пінцетом, тицяв ключем у тіло, ще й повалив на ліжко, та кусав за ноги (!). Коли в хату з перевіркою прорвалися соціальний працівник з поліцейським, вони просто вжахнулися від побаченого. Жінка вийшла до них навіть без білизни, її ноги від побоїв порозпухали, наче колоди, обличчя спотворювали синці та гематоми.

І цього разу відбутися штрафом не вийшло: суд Білозерського району визнав злочин не випадком домашнього насилля, а катуванням! За яке винуватець отримав цілих вісім років позбавлення волі. Ще й півроку додали з того терміну, що його засуджений не відбув за попереднім вироком. Але схоже, що сімейний кат так нічого до пуття не зрозумів. На процесі він заявив: мовляв, справді бив подругу, але «з ревнощів, бо це нормально» (цитата з тексту вироку). Що ж, тепер часу подумати, що в житті є нормою, а що збоченням, у засудженого в колонії буде вдосталь.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.