Лише за добу шахраї ошукали трьох жителів Херсонщини на понад 335 000 гривень

2 дня назад 0

Лише за добу шахраї ошукали трьох жителів Херсонщини на понад 335 000 гривень.

Про це повідомляє поліція Херсонської області.

Жертвами «банківських шахраїв» стали дві херсонки. Їм зателефонував нібито працівник служби безпеки банку і повідомив про можливі шахрайські дії з їхніми картами. Щоб захистити рахунки від сторонніх дій, потрібно було надати останні чотири цифри банківської карти та пароль від неї. Жінки розхвилювалися та відразу виконали всі умови, після чого з рахунків заявниць шахраї зняли всі заощадження, а саме – 65000 та 120000 гривень.

Пам’ятайте: не можна нікому розголошувати дані своїх банківських карток – пін-код, СVV-код, строк дії карти, паролі з sms-повідомлень. Якщо вам телефонують банківські працівники, які повідомляють про проблеми або можливі шахрайські дії з картою та наполегливо просять надати всі реквізити, краще припиніть розмову і самі зверніться до банку, телефони якого вказані на звороті вашої картки.

До поліції звернувся житель Бериславського району. Він хотів придбати автомобіль за прийнятною ціною. Чоловік знайшов гарне оголошення, де продавець нібито «приганяв» авто з Польщі за повної передоплати. Заявник, не підозрюючи шахрайства, перерахував 150000 гривень за омріяний транспортний засіб, після чого псевдопродавець авто так і не привіз, але вимагав ще додаткові кошти за розмитнення автомобіля.

Поліція вкотре попереджає, що під час купівлі товарів, особливо автомобілів, через платформи онлайн-оголошень, краще зустрічайтеся з продавцем особисто. Наполягайте на огляді транспортного засобу, перевірці його реального технічного стану та документації. Здійснюйте оплату лише після того, як переконаєтеся у наявності та якості автомобіля. Пам’ятайте, що передоплату товару можна вносити лише перевіреним магазинам та продавцям.

За усіма фактами поліція відкрила провадження за ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.

Якщо ви все ж стали жертвою шахраїв – не зволікаючи, телефонуйте 102, або звертайтеся до найближчого відділу поліції.