На хабарі затримано телефоністку групи зв’язку військової частини Нацгвардії України (фото)

6 лет назад 0

Військовою прокуратурою Запорізького гарнізону спільно зі співробітниками слідчого управління ГУ Нацполіції в Запорізькій області та 4 відділу 5 управління Головного управління військової контррозвідки Департаменту контррозвідки СБ України, за оперативного супроводження УЗЕ в Запорізькій області ДЗЕ Нацполіції України, в рамках здійснення процесуального керівництва в кримінальному провадженні, на хабарництві викрито телефоністку групи зв’язку взводу стаціонарних засобів зв’язку військової частини Національної гвардії України.

Досудовим розслідуванням установлено, що за неправомірну вигоду в сумі 1000 доларів США старший солдат, діючи спільно зі службовими особами Запорізького обласного військового комісаріату, «обіцяла» громадянці Г. забезпечити непризов на військову службу військовозобов’язаного Ф.

18.04.2018 безпосередньо під час одержання другої частини обумовленої суми хабаря в розмірі 500 дол. США військову затримано в порядку ст.208 КПК України.

Наразі проводяться першочергові слідчо-процесуальні дії.

Військовою прокуратурою Запорізького гарнізону затриманій телефоністці готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 КК України, та клопотання до суду щодо обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням ГУ Нацполіції в Запорізькій області.