На Херсонщині через атаки російської армії одна людина загинула та п’ять поранено, серед них рятувальник, поліція фіксує наслідки

2 месяца назад 0

російська окупаційна армія продовжує застосовувати тактику терору, завдаючи комбінованих ударів по цивільних об’єктах правобережжя Херсонщини з артилерії, мінометів та БпЛА.

Протягом доби війська рф обстрілювали Херсон, Антонівку, Білозерку, Станіслав, Первомайське, Гончарне, Берислав, Золоту Балку, Львове та Гаврилівку.  

Руйнувань та пошкоджень зазнали п’ять приватних та три багатоповерхові будинки, навчальний заклад, гуртожиток, адмінбудівля, цивільний автомобіль та спецтехніка ДСНС.

Вдень російські війська атакували дроном типу «FPV» приватний будинок у Бериславі, тяжкі поранення отримала 94-річна жінка. Потерпілу доправили до лікарні з черепно-мозковою травмою, контузією та травматичною ампутацією частини ноги. Незважаючи на зусилля лікарів, за кілька годин жінка померла. Також окупанти із безпілотника скинули вибухівку на багатоповерховий будинок, спричинивши його значні пошкодження. Двома FPV-дронами противник атакував ще один багатоповерховий будинок у центрі міста, там пошкоджено квартири, але обійшлося без потерпілих.

військові рф вдарили дроном типу «FPV» і по Станіславу, пошкоджено приватний будинок та постраждала 62-річна жінка, у неї  черепно-мозкова травма й контузія.

Із застосуванням БпЛА російські військові завдали удару по Антонівці.  В результаті вибуху постраждали 47-річний чоловік та 73-річна жінка, в обох вибухові та черепно-мозкові травми, контузії й уламкові поранення. Того ж дня за медичною допомогою звернувся ще один житель Антонівки – 54-річний чоловік напередодні ввечері потрапив під російський обстріл, лікарі діагностували у нього контузію. Також внаслідок скидання вибухівки з дрона у селищі пошкоджено обладнання комунального підприємства та автомобіль.

Артилерійським вогнем пошкоджено чотири приватні будинки у Первомайському, Білозерці та Антонівці.

У Новоолександрівський громаді внаслідок скидання вибухівки з безпілотника пошкоджено енергетичне обладнання.

Вранці під атакою ворожих військ вкотре перебував Дніпровський район Херсона. З артилерії окупанти поцілили у адміністративну будівлю, навчальний заклад та багатоповерховий будинок, обійшлося без постраждалих.

У прибережній зоні Корабельного району міста російські військові з артилерії поцілили по бригаді ДСНС, яка виконувала там роботи. В результаті удару пошкоджено спецтехніку та поранено 22-річного рятувальника, у нього уламкові поранення спини і руки. Також в епіцентрі обстрілу опинилася будівля гуртожитку, яка зазнала пошкоджень.

На місцях російських атак працювали поліцейські, рятувальники та бригади медичної допомоги.

За минулу добу поліція відреагувала на 299 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 9 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.