На Херсонщині через російські атаки постраждали двоє людей та пошкоджено понад 30 об’єктів інфраструктури

2 месяца назад 0

Поліція Херсонщини фіксує чергові злочини окупантів проти мирного населення. За минулу добу російська армія здійснила обстріли правобережжя області з артилерії, мінометів, реактивних систем залпового вогню, танків, авіації та БпЛА.

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Під вогневими ударами противника перебували Херсон, Антонівка, Велетенське, Комишани, Понятівка, Ромашкове, Кизомис, Берислав, Тягинка, Новоолександрівка, Михайлівка, Одрадокам’янка та Шевченківка.

Пошкоджень зазнали 19 приватних та два багатоповерхові будинки, три адмінбудівлі, магазин, кафе, газопровід, мотоцикл, дві господарські споруди та складське приміщення.Російські окупаційні війська скинули чотири керовані бомби на Тягинську громаду, на щастя, обійшлося без постраждалих.

Вранці під артилерійським вогнем противника перебував Берислав, зазнав пошкоджень багатоквартирний будинок. Також на місто росіяни скидали вибухівки з безпілотників.

У Комишанах артилерійський обстріл спричинив пошкодження двох приватних будинків, газопроводу та призвів до пожежі сухостою уздовж берегової лінії. У Понятівці артилерійські снаряди пошкодили приватний будинок.З танку противник бив по Михайлівці, пошкоджень зазнали житловий будинок і господарська будівля.

Росіяни вдарили дроном типу «FPV» по Шевченківці, там пошкоджено приватний будинок.

У Антонівці через атаку дрона пошкоджено господарську споруду.

З танку та РСЗВ армія рф обстрілювала Новоолександрівку, там пошкоджено приватний будинок.

Вдень російські військові із реактивних систем залпового вогню вдарили по приватному сектору Корабельного району Херсона, снарядами пошкоджено 12 житлових будинків. У центральній частині міста під ударами ворожих військ перебували паркова зона, адмінбудівля та складські приміщення.Надвечір російські війська з артилерії атакували прибережну частину в Корабельному районі. Внаслідок ворожого обстрілу постраждали дві жінки віком 60 та 82 роки. В обох мінно-вибухові та черепно-мозкові травми, контузії, а також уламкові поранення обличчя і рук.

Потерпілим на місці надали необхідну медичну допомогу, від госпіталізації вони відмовилися.

Вночі військові рф били з артилерії по мікрорайону «Корабел» та центральній частині міста, де пошкоджено магазин.

На місцях ворожих «прильотів» працювали слідчо-оперативні групи поліції, рятувальники та медики, які збирали речові докази, документували та ліквідовували наслідки обстрілів, надавали допомогу постраждалим.

За минулу добу поліція відреагувала на 216 заяв та повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 4 провадження за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.