На Херсонщині через російські обстріли пошкоджено понад 40 будинків, серед постраждалих – рятувальник та дитина

2 месяца назад 0

Минулої доби війська рф обстрілювали правобережжя Херсонської області з артилерії, мінометів, реактивних систем залпового вогню, авіації та БпЛА. Під ударами противника вкотре перебували деокуповані населені пункти Бериславського та Херсонського районів.

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Від ворожих атак потерпали Херсон, Садове, Новотягинка, Антонівка, Чорнобаївка, Олександрівка, Комишани, Ромашкове, Новокаїри, Вірівка, Львове, Тягинка, Суханове, Гаврилівка та Одрадокам’янка.

У населених пунктах пошкоджень зазнали 65 об’єктів: два багатоквартирні та 46 приватних будинків, об’єкти критичної інфраструктури, сільськогосподарське підприємство, газопроводи, кіоск, п’ять автомобілів, три гаражі та стільки ж господарських споруд.

Вночі з реактивних систем залпового вогню російські війська вдарили по Олександрівці Станіславської громади. Постраждали троє людей: 53-річна жінка та чоловіки віком 25 і 53 роки отримали мінно-вибухові і черепно-мозкові травми, а також контузії.

Вночі росіяни здійснили авіаудари 13 керованими бомбами по населених пунктах Дар’ївської, Тягинської та Милівської громад. Наслідки цих атак наразі встановлюються.На світанку російські військові здійснили комбінований обстріл Чорнобаївки. По будинках мирних мешканців випустили понад 15 снарядів з артилерії та реактивних систем залпового вогню. Обстріли спричинили пожежі та значні пошкодження 42-х приватних та багатоквартирного
будинків, уламками побиті стіни й дахи, посічені паркани, пошкоджень також зазнали сільськогосподарське підприємство, газопровід, чотири транспортні засоби, дві господарські споруди та гараж.

Деякі будинки більше непридатні для проживання. У власній оселі постраждав 32-річний рятувальник, який отримав вибухову та черепно-мозкову травми, контузію, уламкові поранення грудної клітини, живота, рук та ніг. Також поранена 16-річна дівчина, у неї мінно-вибухова травма, забій голови та гостра реакція на стрес.

До медичного закладу звернулися троє людей, які отримали поранення 29 липня під час мінометного обстрілу в Бериславському районі. У 34-річної жінки та чоловіків віком 33 і 37 років діагностували мінно-вибухові травми й контузії. Також пошкоджено автомобіль одного з потерпілих.

війська рф скинули боєприпаси із безпілотника на Садове. В результаті вибухів пошкоджено приватний будинок та газопровід. Також село перебувало під артилерійськими та мінометними ударами ворога.
В результаті артилерійського обстрілу пошкоджено приватний будинок у Новокаїрах.

Дронами типу «FPV» противник бив по прибережній зоні Херсона, Антонівці та Львовому, на щастя, обійшлося без постраждалих.

У Ромашковому внаслідок дронової атаки пошкоджено приватний будинок та автомобіль.

У Комишанах артилерійський обстріл спричинив пошкодження та загоряння господарської споруди на території фермерського господарства.

У Корабельному районі Херсона артилерійським вогнем пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури, багатоквартирний та приватний будинки, а також два гаражі. У центральній частині міста артилерійський обстріл призвів до загоряння гаражу та сухостою.

На місцях обстрілів працювали слідчо-оперативні групи поліції, які вилучали уламки ворожих снарядів та фіксували злочини.

За минулу добу поліція відреагувала на 331 заяву і повідомлення громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 14 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.