На Херсонщині через російську агресію одна людина загинула та вісім поранено

2 дня назад 0

Російська армія здійснила чергові акти терору мирного населення правобережжя Херсонщини. Деокуповані населені пункти Бериславського, Каховського та Херсонського районів противник безперервно обстрілював із артилерії, мінометів, авіації та БпЛА. Ворог цілеспрямовано та підступно бив по житлових будинках, цивільних автомобілях, поліцейській автівці та «швидкій», знищив поле з врожаєм пшениці.
Від російських атак потерпали Херсон, Антонівка, Садове, Олександрівка, Кизомис, Станіслав, Придніпровське, Новодмитрівка, Чорнобаївка, Білозерка, Інженерне, Благовіщенське, Берислав, Нововоронцовка, Ольгівка, Тягинка, Золота Балка, Михайлівка, Львове, Новоолександрівка, Шляхове, Осокорівка, Бургунка та Козацьке. 

У населених пунктах пошкоджень зазнали 32 об’єкти: 20 приватних будинків, чотири магазини, кафе, приміщення майстерні, три цивільні автомобілі, службовий автомобіль поліції та карета швидкої допомоги.
З авіації та безпілотника російські військові били по Ольгівці. В результаті вибуху керованої бомби у власному будинку постраждав 60-річний чоловік, у нього мінно-вибухова травма та уламкові рани ніг. Пораненому надавала домедичну допомогу його 53-річна односелиця і в цей час окупанти вдарили по будинку з дрона. Жінка отримала вибухову травму, поранення живота та стегна. У населеному пункті пошкоджено чотири приватні будинки.
По Бериславу та Тягинці окупанти запустили п’ять керованих авіаційних бомб, пошкоджень зазнали чотири житлові будинки.
З дронів типу FPV військові рф двічі атакували Нововоронцовку, прицільно били по житловому кварталу, де були цивільні автомобілі та карета швидкої медичної допомоги. 
Внаслідок вибухів медичний транспорт зазнав механічних пошкоджень, у цивільному автомобілі постраждали 62-річний водій та 57-річна пасажирка, в обох контузії та уламкові поранення плечей. Також внаслідок вибуху пошкоджено вікна в магазині, приватний будинок та майстерню.

Під артилерійським обстрілом перебувала Золота Балка. В результаті цієї атаки загинула 67-річна жінка та постраждав72-річний чоловік, у нього мінно-вибухова травма, контузія, вогнепальні рани плеча, живота і стегна.
Російські військові безпілотником типу FPV атакували Новодмитрівку, постраждали двоє місцевих жительок. У 71-річної жінки мінно-вибухова травма, контузія, рани передпліччя та живота, у 66-річної постраждалої контузія та поранення ноги.
У Білозерці артилерійським обстрілом пошкоджено службовий автомобіль поліції, магазин та приватний будинок, у Кизомисі та Садовому – чотири приватні будинки.Ввечері окупанти відкрили мінометний вогонь по Козацькому, постраждав 57-річний чоловік, із мінно-вибуховою травмою та травматичною ампутацією пальця руки його доставили до лікарні.
Біля внаслідок дронової атаки загорілося поле з пшеницею, вогнем знищено 25 гектарів врожаю.
Також ворожі атаки спричинили до пожеж сухостою у Чорнобаївці й Осокорівці.
Внаслідок російської атаки безпілотниками пошкоджено п’ять приватних будинків, легковий автомобіль та сталося загоряння сухої трави в Антонівці, Садовому, Станіславі й Новоолександрівці.
Антонівку війська рф обстрілювали і з артилерії, через влучання снаряда пошкоджено магазин, де сталася пожежа. Вогонь швидко загасили, ніхто з місцевих жителів не постраждав.

На місцях ворожих «прильотів» працювали слідчо-оперативні групи поліції, рятувальники та медики, які збирали речові докази, документували та ліквідовували наслідки обстрілів, надавали допомогу постраждалим.
За минулу добу поліція відреагувала на 309 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 11 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.