На Херсонщині через російську агресію загинули троє та поранені семеро людей, пошкоджено майже 40 будинків

4 часа назад 0

Бериславський та Херсонський райони вкотре перебували під атакою російського агресора. Окупанти обстрілювали житлові квартали з артилерії, мінометів та БпЛА.

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Удари були нанесені по Херсону, Антонівці, Садовому, Інженерному, Придніпровському, Білозерці, Микільському, Станіславу, Софіївці, Зимівнику, Томиній Балці, Розливу, Чорнобаївці, Бериславу, Нововоронцовці, Новоолександрівці, Львовому, Шляховому та Миловому.

В результаті обстрілів пошкоджено 48 об’єктів: 29 приватних та дев’ять багатоквартирних будинків, адміністративну будівлю, школу-садок, залізничну колію, АЗС, чотири автомобілі та гараж.З артилерії армія рф била по Львовому та Новоолександрівці, загинули 66-річна жінка та 39-річний чоловік. У Новоолександрівці російські снаряди пошкодили сім приватних будинків. Село ворог атакував і дроном типу «FPV», зазнали пошкоджень приватний будинок та автомобіль.

У Бериславі після ліквідації спричиненої російським обстрілом пожежі в будинку рятувальники виявили під завалами тіло 51-річного чоловіка. Остаточна причина його смерті буде встановлена після проведення відповідних експертиз.

Російські військові безпілотниками атакували Білозерку. Вибухові травми та уламкові поранення отримали двоє чоловіків віком 46 і 64 роки. Тяжкі поранення отримала 59-річна жінка, яка працює медичною сестрою. Удари призвели до пошкодження та пожежі на АЗС, яку швидко ліквідували.

У Томиній Балці російський ворог вдарив із дрона по цивільному автомобілю. 48-річна жінка отримала вибухову та черепно-мозкову травми, контузію, уламкові поранення обличчя й кінцівок.

В результаті артобстрілу Інженерного пошкоджено чотири багатоквартирні та два приватні будинки, а також школу-садок. Отримала поранення 18-річна місцева жителька, у неї вибухова травма, рана обличчя, забої та садна кінцівок.

Російські війська з артилерії обстріляли Микільське. Мінно-вибухову травму отримав 38-річний місцевий житель. У селі пошкоджено приватний будинок.

FPV-дроном противник вдарив по території свиноферми у Нововоронцовці, внаслідок чого пошкоджено споруди на її території.

Через удари FPV-дронів пошкоджено приватний будинок у Антонівці та автомобіль у Станіславі.

Артилерійським вогнем пошкоджено два багатоквартирні будинки, гараж та автомобіль у Розливі, два приватні будинки у Зимівнику та багатоквартирний будинок у Бериславі.

Через дронові атаки пошкоджено три приватні будинки й автомобіль у Софіївці, Нововоронцовці та Миловому.

Внаслідок артобстрілу Чорнобаївської громади пошкоджено залізничну колію.

У Дніпровському районі Херсона через скид із безпілотника на зупинку громадського транспорту постраждала 64-річна жінка. Вона дістала мінно-вибухову травму та уламкові поранення кінцівок.

Під час нічного обстрілу приватного сектора у Центральному районі міста значно пошкоджено щонайменше 11 житлових будинків. В оселях вибиті вікна, пробиті дахи й фасади, пошкоджені паркани.

У прибережній зоні Корабельного району артснарядами пошкоджено два багатоквартирні будинки.

На місцях російських атак працювали усі профільні служби.

За минулу добу поліція відреагувала на 348 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 23 провадження за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.