На Херсонщині поліцейські 5 годин розшукували хлопчика, якого алкозалежна мати підмовила втекти з лікарні

5 лет назад 0

Подія сталася в місті Нова Каховка. У відділ поліції надійшло повідомлення, що з лікарні втік 10-річний хлопчик, якого разом з двома сестричками, 2-х и 13-ти років, врятували від алкозалежної матері. Родина була на обліку, як неблагонадійна. Всього у жінки 5 дітей, на двох старших її позбавили батьківських прав і вони виховуються в інтернаті. Трьох молодших залишили з нею, але жінка не стала на шлях виправлення. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Усі підрозділи Новокаховського відділу поліції були підняті по тривозі і разом з працівниками ювенальної превенції вживали весь комплекс розшукових заходів по встановленню місцезнаходження хлопчика. Поліцейські перевіряли всі отримані повідомлення про ймовірні місця перебування дитини. Коли навідалися додому до матері неповнолітнього, жінка була у стані алкогольного сп’яніння, поводилася агресивно і неадекватно. Вона казала, що нічого не знає про сина. Група поїхала, але один поліцейський залишився чергувати на місці. Коли минула вже п’ята година пошуків, цей поліцейський побачив розшукуваного хлопчика, який йшов у напрямку дому. Дитина була вкрай змучена і голодна.

Неповнолітнього доставили в лікарню, накормили та напоїли гарячим чаєм, переодягнули в чистий сухий одяг. Хлопчик розповів, що йому зателефонувала мама і підмовила втекти з лікарні. Він пішки подолав відстань у понад 10 км від Нової Каховки до рідного села. Мати його зустріла, наказала йти до річки і чекати вечора, потім вона за ним прийде. Коли ж він втомився і зголоднів, а мати за ним так і не повернулася, хлопець сам пішов додому. Жінка ж у цей час приймала в гостях невідомого чоловіка.

— Перебування дітей у цій родині загрожувало не лише їх здоров’ю, але і життю , — повідомив начальник відділу ювенальної превенції поліції Херсонщини Ярослав Шанько. – Через погане харчування та відсутність належних умов життя, діти виглядають значно менше свого віку. Ми дізналися, що вони пропускали школу, не мали нормального одягу, жили у цілковитій антисанітарії, були голодні. Мати пиячила і постійно приводила додому сумнівних чоловіків. Наразі вирішується питання про позбавлення жінки батьківських прав на трьох дітей.