На Херсонщині поліцейські встановили особу браконьєра, який спиляв дерев на 115 тисяч гривень

5 лет назад 0

Працівники Голопристанського відділення поліції під процесуальним керівництвом районної прокуратури встановили особу чоловіка, який 8 серпня у лісосмузі біля села Нова Збур’ївка незаконно спиляв дерева сосни.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

За попередніми даними, своїми діями він завдав шкоди лісовому фонду на понад 115 тисяч гривень. Чоловік втік з місця злочину, покинувши свій автомобіль «ВАЗ 2121» «NIVA». Дерева разом з причепом він залишив на місці вирубування. Поліцейські все вилучили та відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.246 Кримінального кодексу України «Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу».  

Правопорушником виявився 32-річний місцевий житель і нині відносно нього тривають судові слухання за фактами раніше скоєної незаконної порубки лісу. За його місцем проживання правоохоронці провели санкціонований обшук. Вилучено канабіс, кущі конопель, гранату Ф-1, 2 бензопили, 7 запасних ланцюгів для бензопил, а також незаконно спиляні дрова сосни, які зловмисник не встиг продати.

Крім того, працівники поліції встановили покупців, яким чоловік раніше продав понад 20 кубометрів незаконно спиляної деревини сосни. Вся деревина вилучена.

Наразі проводяться заходи по встановленню місцезнаходження правопорушника для його затримання та притягнення до кримінальної відповідальності. Після проведення відповідних експертиз буде вирішуватися питання про відкриття кримінальних проваджень за незаконне зберігання наркотиків та незаконне зберігання зброї. Тривають слідчі дії.