На Херсонщині поліція помістила в ізолятор підозрюваного в смертельній ДТП

4 года назад 0

Пізно ввечері 24 травня на території Новотроїцького району сталася дорожньо-транспортна пригода з потерпілими. В результаті наїзду нетверезого водія легкового автомобіля на велосипедиста останній від отриманих тілесних ушкоджень загинув. Слідчі обласного главку поліції затримали водія в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України до обрання йому судом міри запобіжного заходу. Наразі чоловік перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду зі смертельним наслідком до служби «102» надійшло 24 травня близько десятої вечора. Диспетчер з’ясував, що автопригода сталася на одній із вулиць в с. Громівка Новотроїцького району. На місці ДТП поліцейські встановили, що 34-річний водій автомобіля «М-2141» не обрав безпечної швидкості руху, в результаті не впорався з керуванням та здійснив наїзд на 49-річного місцевого жителя, який котив по краю проїжджої частини велосипед, навантажений двома мішками з зерном.

Як розповів начальник відділу слідчого управління обласного главку поліції Дмитро Думанський, на жаль, від отриманих тілесних ушкоджень потерпілий помер до приїзду «швидкої допомоги». Під час спілкування з водієм автівки поліцейські візуально помітили у нього ознаки алкогольного сп’яніння. Наразі очікуються результати дослідження аналізів, які у водія взяли в лікарні. Також чоловік керував транспортним засобом, не маючи на це права. Адже водійського посвідчення він не отримував взагалі.

За даним фактом слідчим управлінням розпочате кримінальне провадження за ч.2 ст.286 Кримінального кодексу України «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами». Водій був затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу. За порушення правил безпеки дорожнього руху, в результаті чого настала смерть потерпілого, підозрюваному може загрожувати 8 років позбавлення волі.