На Херсонщині поліція відкрила 16 кримінальних проваджень щодо незаконних АЗС

4 года назад 0

Для протидії незаконному обігу та роздрібній торгівлі пальним, з вересня 2019 року в Херсонській області створена комісія, яка займається виявленням та проведенням перевірок АЗС, які є об’єктами підвищеної небезпеки. До складу комісії входять керівники облдержадміністрації, обласного главку поліції, прокуратури, державної служби з надзвичайних ситуацій, податкової служби та інших служб. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

За час роботи спільної комісії перевірено понад 400 об’єктів, що займаються роздрібною торгівлею нафтопродуктами. 15 автозаправних станцій в Херсоні та різних районах області працювали незаконно, а після рейдів та перевірок працівників поліції ці нелегальні АЗС, де продавали пальне сумнівного походження, припинили діяльність. Демонтовано 5 об’єктів через низку порушень, які загрожували життю людей та навколишньому середовищу.

На незаконних АЗС, які працювали з порушеннями всіх норм безпеки, без дозвільних документів, в тому числі без дозволів на викиди забруднюючих речовин та без ліцензії на продаж паливно-мастильних матеріалів, поліцейські провели низку обшуків.

Всього вилучено понад 2 тонни пального орієнтовною вартістю понад 57 тисяч гривень та обладнання, що використовувалось для зберігання та реалізації паливно-мастильних матеріалів: п’ятитонні порожні цистерни з пристроями для подачі палива, 35 бочок об’ємом по 200 літрів із залишками пального.

Поліція відкрила 16 кримінальних проваджень за порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеної небезпекою, за порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки та службове підроблення. Працівники поліції проводять заходи, спрямовані на встановлення власників нелегальних АСЗ та всіх осіб, причетних до організації цього бізнесу.

Поліція звертається до громадян з проханням повідомляти на лінію «102» про незаконні АЗС та будь-які виявлені факти, що вказують на порушення порядку зберігання чи реалізації паливно-мастильних матеріалів.