На Херсонщині правоохоронець загубив «державну таємницю»

7 лет назад 0

У Горностаївському районі обшукали та перевірили поліцейський відділок. На неприємності колег наразив офіцер, який загубив флешку із важливими файлами.

Схоже, що секретні матеріали перезнімають у нас. Правда замість Малдера і Скаллі фігурують поліцейські Горностаївського району та пильні тамтешні  мешканці, а замість всюдисутніх ФБР — рідна СБ України.

Ситуація виглядає так:  правоохоронець узяв додому флеш-накопичувач із файлами, які мали гриф цілковитої таємності. Флешку він загубив, але вона була помічена місцевим мешканцем, який її знайошв, відкрив, ознайомився зі вмістом, та відніс її з відповідною заявою до підрозділа СБУ.

Чи містили ці файли якусь дійсно небезпечну в разі потрапляння до рук ворога інформаціию, чи були так би мовити таємницею Полішинеля — нам не відомо. Але знаємо, що в СБУ до інциденту поставилися серйозно й перевірили від і до весь підрозділ поліції: 

До СБ України звернувся місцевий мешканець, який передав правоохоронцям флеш-накопичувач. На носії зберігався документ з грифом цілком таємно. Оперативники спецслужби встановили, що «флешка», на якій до того ж заборонено зберігати секретну інформацію, належить одному із працівників поліції. Співробітники СБ України також задокументували, що у відділенні поліції намагалися приховати цей факт шляхом махінацій з офіційними документами. У рамках кримінальних проваджень, відкритих за ст. 328 (розголошення державної таємниці) та ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України, проведено обшуки у відділенні Нацполіції, під час яких вилучено матеріали, що доводять вчинення поліцейськими кримінального правопорушення. Триває досудове слідство, — повідомили у прес-центрі СБУ.

   

Як перевірятимуть непоширення інформації, знайденоїна флешці, тим само грормадянином, який її знайшов і відніс до СБУ — не повідомляється. Мабуть він або володіє даром забування непотрібної інформації, або, на відміну від поліцейських, — людина перевірена й ворогу нічого не розповість.